Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι συζητάμε με τους Τούρκους επί δεκαετίες;

Χρόνιες συζητήσεις με άγνωστη ατζέντα!

Εάν κάποιος σας έλεγε πως εδώ και δεκαετίες, μέλη κυβερνήσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, συναντώνται και συζητούν επάνω σε μία σειρά θεμάτων, άγνωστων και καλά κρυμένων από τη δημοσιότητα, θα το πιστεύατε;
Αν όχι, τότε κάνετε ένα μεγάλο λάθος...! Και όμως, σύμφωνα με ερώτηση του κυρίου Λαφαζάνη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, επί δεκαετίες συναντώνται στελέχη όλων των κυβερνήσεων Ελλάδας και Τουρκίας και συζητούν ένα πακέτο θεμάτων που αφορά τις δύο χώρες. Μάλιστα, σήμερα βρισκόμαστε, αισίως, στον 42ο κύκλο συναντήσεων και το μυστήριο εξακολουθεί να πλανάται. Ποιοί και τι συζητούν και δεν γνωστοποιούν στους δύο λαούς; Η απορία γίνεται κατά πολύ ισχυρότερη, όταν είναι γνωστό πως η Ελλάδα δεν συζητά την υφαλοκρηπίδα...! Αλλά, τότε, τι είναι αυτό που συζητά η χώρα μας; Μήπως το θέμα της Θράκης ή κάποιων Ελληνικών νησιών;...
Ερώτηση προς τους συναρμόδιους υπουργούς για το περιεχόμενο των 42 γύρων ελληνοτουρκικών συνομιλιών που έχουν διεξαχθεί τα τελευταία χρόνια χωρίς να υπάρχει καμία ουσιαστική πληροφόρηση κατέθεσε στη Βουλή ο Παν.Λαφαζάνης.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «άγνωστο και μυστηριώδες περιεχόμενο των πλέον ατελείωτων και αδιαφανών συζητήσεων», με αφορμή την ενημέρωση μέσω του Τύπου για την λήξη και του 42ου γύρου ελληνοτουρκικών συζητήσεων.
«Οι ελληνοτουρκικές αυτές συνομιλίες έχουν εξελιχτεί σε κάτι παραπάνω από ένα μαραθώνιο διάλογο, ενώ περιβάλλονται από ένα εντελώς περίεργο εθνικό μυστήριο» σημειώνει, προσθέτοντας ότι όπως εκτιμά «μόνο ένας ελάχιστος έμπιστος κύκλος ανθρώπων από την εκάστοτε κυβέρνηση γνωρίζει την ακριβή κάθε φορά ατζέντα των συζητήσεων και το περιεχόμενο των αμοιβαία προβαλλόμενων θέσεων».
Για το λόγο αυτό ζητά από την κυβέρνηση να ενημερώσει αναλυτικά για τα θέματα που έχουν συζητηθεί σε αυτό το μαραθώνιο, αλλά και να διευκρινίσει εάν έχει αλλάξει η πάγια ελληνική θέση ότι μόνη ελληνοτουρκική διαφορά είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας.
«Μόνο, λοιπόν, αυτό το θέμα συζητείται σε 42 γύρους ελληνοτουρκικών συνομιλιών ή η ελληνική πλευρά, παρά τις αντίθετες δημόσιες διαβεβαιώσεις της, συζητεί εφ’ όλης της ύλης και για όλα τα θέματα που εγείρει η Άγκυρα και θεωρεί ως ελληνοτουρκικά προς διευθέτηση προβλήματα;» αναρωτιέται ο βουλευτής.
Μεταξύ των θεμάτων που ο κ.Λαφαζάνης ρωτά εάν μπήκαν στο τραπέζι, είναι το εύρος των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στο Αιγαίο, το εύρος του εναέριου χώρου της χώρας μας, το ζήτημα των «γκρίζων» ζωνών, ζητήματα που αφορούν τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη κ.ά, την ώρα που η Αγκυρα διατηρεί μάλιστα εις βάρος της χώρας μας το casus belli.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ. ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΦΕΛΕΣΤΑΤΑ-Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γηs λιγότερα από εκείνα που μαs ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείs, παρά να έχουμε ότι μαs ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιαs ξαφνικήs επίθεσηs κακόβουλων γειτόνων εναντίον μαs.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]