Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Διαλύεται η καλύτερη μονάδα ειδικών επιχειρήσεων της Τουρκίας!

Είχαν σχέσεις

με την Εργκένεκον…


Δυσμενείς μεταθέσεις παίρνουν οι άντρες της γνωστής τουρκικής μονάδας καταδρομέων SAT, εξαιτίας των στοιχείων και ισχυρισμών περί σχέσεών τους με την υπόθεση «Εργκένεκον», αναφέρουν τα Τουρκικά ΜΜΕ.
Πρόκειται για άντρες που ανήκουν στην συνέχεια της μονάδας (από την οποία σκοτώθηκαν αργότερα όλοι κάτω από παράξενες συνθήκες) που είχε αποβιβαστεί στα Ίμια.
Το τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk μετέδωσε χθες την πληροφορία περί «υποψιών» για σύνδεση μεταξύ των δυσμενών μεταθέσεων των αντρών της μονάδας SAT και της υπόθεσης «Εργκένεκον». Το τηλεοπτικό κανάλι ανέφερε τη δυσμενή μετάθεση που πήρε την περασμένη Παρασκευή ο πλοίαρχος Αλί Τουρκσέν, από τους άντρες που είχαν αποβιβαστεί στα Ίμια, μαζί με τον διοικητή της ομάδας Ερτζάν Κιρέτστεπε. Ο τελευταίος, μάλιστα, βρίσκεται στη φυλακή και είναι μεταξύ των κατηγορούμενων στην υπόθεση του παρακράτους, δηλαδή της περιβόητης δίκης της «Εργκένεκον».
Το CNN Turk υπενθυμίζει ότι η αστυνομία είχε κάνει έρευνες στο σπίτι του πλοιάρχου Αλί Τουρκσέν, στο πλαίσιο των ερευνών για την «Εργκένεκον».
Μία άλλη δυσμενής μετάθεση, που σημειώνει το τηλεοπτικό κανάλι, είναι αυτή του πλοιάρχου Ερχάν Οζάλπ, διοικητή εδώ και δύο χρόνια της μονάδας SAT.
Τέλος, στο ρεπορτάζ του τηλεοπτικού καναλιού υπογραμμίζεται ότι δυσμενείς μεταθέσεις έχουν πάρει σχεδόν οι μισοί άντρες από της συγκεκριμένη μονάδα ειδικών επιχειρήσεων SAT στο Ποϊρόζκιοϊ (ανατολική ακτή του Βοσπόρου, κοντά στη μαύρη θάλασσα).
Στην περιοχή αυτή οι τουρκικές αρχές είχαν βρει οπλισμό μέσα στη θάλασσα στο πλαίσιο ερευνών που είχαν διεξαχθεί και πάλι για την υπόθεση της «Εργκένεκον».
Να σημειωθεί πάντως, πως οι δυσμενείς μεταθέσεις γίνονται σε περιοχές όπου η δράση των Κούρδων ανταρτών είναι ιδιαίτερη υψηλή και θεωρείται πολύ πιθανό οι μεταθέσεις αυτές να είναι στην ουσία αποφάσεις εκτέλεσης των συνυπευθύνων στρατιωτικών – στρατιωτών.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. αφου ολοι της ομαδος ΙΜΙΩΝ πεθαναν,οπως λετε, πως ο πλοιαρχος ΑΛΙ ΤΟΥΡΚΣΕΝ ζει και πηρε δυσμενη μεταθεση;
    Μηπως η ολη ιστορια περι της ομαδος ΙΜΙΑ ειναι ενα καλοστημενο ψευτικο στορυ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε μου, ο λόγος που έβγαλα αυτό το κείμενο, με σαφή ένδειξη το CNN Turk το οποίο θέλει διακαώς να διαλύσει αυτή την ομάδα (για άγνωστο λόγο;). Δεν στέκει στο "στόρι" όπως υπογραμμίζεις πολύ καλά κι εσύ και δεν πείθει. Περισσότερο σαν κίνηση αποπροσανατολισμού δείχνει, έτσι ώστε να "εξαφανιστεί" η ομάδα από τις παρακολουθήσεις και τα "εγγραφές" που γίνονται μέσω ΝΑΤΟ. Προσωπικά, πιστεύω πως ετοιμάζουν κάτι και θέλουν να στρέψουν την προσοχή μακριά από τους "καλύτερούς" τους. Οι περιοχές δυσμενούς μετάθεσης, όπως τονίζω στο τέλος, είναι περιοχές με αυξημένη Κουρδική δράση και ουσιαστικά όποιος πηγαίνει εκεί θεωρείται σχεδόν νεκρός...! Το να "εκτελούν" ό,τι καλύτερο έχουν, νομίζω ότι δεν στέκει. Αλλά το να "σβήνουν ίχνη", επειδή ετοιμάζουν κάτι μεγάλο, είναι απόλυτα λογικό... Είδομεν σύμφωνα με τις εξελίξεις. Σε ευχαριστώ για το σχόλιο και την παρατήρησή σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και, παρεπιμπτόντως, οι ίδιοι οι Τούρκοι είχαν δημοσιοποιήσει το άγριο τέλος όλων όσων ήσαν μέλη της ομάδας SAT... Για σκέψου τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]