Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Μπακογιάννη περνάει στην επίθεση και απειλεί τους υπαλλήλους του υπουργείου της

Το μπάχαλο του υπουργείου Εξωτερικών

Κατόπιν της ανακοίνωσης του συνδικαλιστικού οργάνου της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων, σχετικά με την απόδοση ευθυνών από την Ελληνίδα υπουργό εξωτερικών, κυρία Μπακογιάννη, σε κάποιους υπαλλήλους οι οποίοι κωλυσιεργώντας δεν ενημέρωσαν έγκαιρα για την διαφυγή υπόδικου της υπόθεσης Siemens, η υπουργός Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου δήλωσε:
«Έχει εκδοθεί μια ανακοίνωση η οποία πρώτον στερείται βάσης, ουσιαστικά ψεύδεται και δεύτερον αυτό που έχω να παρατηρήσω είναι ότι προσπαθεί να προκαταλάβει την ΕΔΕ. Θα πρέπει να αντιληφθούν και οι διπλωματικοί υπάλληλοι και το όργανο που τους εκπροσωπεί ότι δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους. Εάν έχουν ολιγωρήσει θα υποστούν κυρώσεις».
Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, γίνονται πλέον σαφέστατα δύο πράγματα σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα:
1ον: Η κυρία Μπακογιάννη έχει αλλάξει την αρχική της δήλωση, σύμφωνα με την οποία αρμόδιος υπάλληλος δεν ενήργησε ως έπρεπε με αποτέλεσμα να υπάρξει η κωλυσσιεργεία. Σήμερα η κυρία Μπακογιάννη δηλώνει πως "εάν έχουν ολιγωρήσει..." και αλλάζει άρδην το "σκηνικό", φοβούμενη προφανώς πιθανή συνέχεια με παράθεση αποδείξεων που μπορεί να υπάρξει εκ μέρους των διπλωματικών υπαλλήλων. Καλό θα είναι όμως, οι αρμόδιοι υπάληλλοι να μεταφέρουν στην δημοσιότητα την ώρα λήψης του συγκεκριμένου σήματος στο Κυπτογραφικό, αλλά και την ώρα και ημέρα μεταφοράς του σήματος στο γραφείο της κυρίας υπουργού!!! Το ενδιαφέρον και η όλη αλήθεια βρίσκονται εκεί ακριβώς. Στο σημείο καταγραφής της ώρας παράδοσης της σημαντικότατης πληροφορίας στο γραφείο της υπουργού...
2ον: Η υπουργός Εξωτερικών της χώρας, μέσω της σημερινής της δήλωσης, προσπαθεί μεν να διαψεύσει τους υπαλλήλους του υπουργείου και να του καταστήσει αναξιόπιστους, αλλά ταυτόχρονα αποπειράται να τους εκφοβίσει.
Όσον αφορά την αναξιοπιστία των υπαλλήλων του υπουργείου Εξωτερικών, υποχρεούται άμεσα η κυρία υπουργός να το αναθέσει σε σχετική υπηρεσία προκειμένου να ερευνηθεί το κατά πόσο αλλά και πότε και σε ποιές υποθέσεις του κράτους υπήρξαν αναξιόπιστοι. Γιατί, αναξιόπιστος μία φορά, αναξιόπιστος χίλιες... Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει να εργάζεται το υπουργείο Εξωτερικών σε ευαίσθητα εθνικά θέματα και να αφήνει τον χειρισμό τους σε αναξιόπιστους υπαλλήλους. Εάν όμως οι υπάλληλοι αποδείξουν πως δεν είναι αναξιόπιστοι, τότε έχουμε κάτι ακόμη χειρότερο: έχουμε μία υπουργό αναξιόπιστη!!!
Σχετικά, με την απόπειρα εκφοβισμού των υπαλλήλων και απειλής τους με πιθανές διώξεις, θα έπρεπε πρώτα η κυρία Μπακογιάννη να επικαλεστεί εντολή σχετικής έρευνας από αρμόδια υπηρεσία, αντί να εκτοξεύει απειλές του τύπου "θα απολυθείτε"... Αν μη τι άλλο, είναι περιττή επίδειξη ισχύος, αφού η Πολιτεία και ο νόμος μπορούν να ασχοληθούν με την υπόθεση. Βέβαια, σε μία τέτοια περίπτωση, έρευνας δηλαδή περί ψευδών καταθέσεων στη δημοσιότητα εκ μέρους των διπλωματικών υπαλλήλων και του οργάνου τους, η κυρία Μπακογιάννη οφείλει, σεβόμενη την ηθική, να παραιτηθεί της θέσεώς της και να αντικατασταθεί δίδοντας την ευθύνη για την αμεροληψία της έρευνας σε δικαστή ή και στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, μέχρις ότου η έρευνα ολοκληρωθεί και υπάρξει πόρισμα που να επιβεβαιώνει τα λεγόμενα της ιδίας και όχι των κυβερνητικών υπαλλήλων του υπουργείου Εξωτερικών.
Όπως και να έχει, όμως, η εικόνα που ήδη δημιουργήθηκε για το ίδιο το ΥΠΕΞ, είναι η χείριστη και συγκαταλέγοντας τις "φήμες" περί μη λειτουργίας του υπουργείου, τότε απλά επιβεβαιώνεται το χάος στο οποίο έχει περιέλθει η εξωτερική πολιτική της χώρας, με συνυπευθυνότητα της υπουργού.
Το ιστολόγιο αρνείται, βέβαια, να δεχθεί πως είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσο μεγάλες συγκρουσιακές καταστάσεις σε ένα υπουργείο, μεταξύ υπουργού και υπαλλήλων, δεδομένης της κρισιμότητας αλλά και της ευαισθησίας του συγκεκριμένου τομέα του έργου της κυβέρνησης, που ασχολείται με την εξωτερική πολιτική της χώρας.
Ο χρόνος είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας και ευελπιστούμε στην δικαίωση της αλήθειας...
Κωνσταντίνος


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ποίμα!!!

    "Χωρίς καπίστρι,
    χωρίς ΣΑΜΑΡΙ ,
    χασκογελάς...
    Εκεί π΄ακίζεσαι,
    εκεί σκοτίζεσαι
    σα με κοιτάς...
    *
    Ούτε μια στάλα,
    διόλου δεν ντρέπομαι,
    δεν συγχωρώ,
    να με μοιράζεις,
    να με διατάζεις
    να συμφωνώ.
    *
    Ποιός σου την έδωσε
    την εντολή,
    λευκή κι ανέλεγκτη
    μωρή Μωρή;
    *
    Θα γεωγραφίσεις την υπαρξή μου,
    και θα σπαράξεις και θα μοιράσεις
    την βούλησή μου;
    ...και την ψυχή μου;
    *
    Ένα σου λέω
    -αν το τολμάς-
    πήγαινε βάλε υπογραφή!!!
    Κι ύστερα έλα,
    να δείς γαϊ-δάρα,
    πόσες θα φάς!!!!
    Με πρώτη, αυτή!!!!"

    Πολύ μ΄ αρεσε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]