Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το ΠΑΣΟΚ επιτίθεται με αιχμή τα εθνικά θέματα

Θερινή ολομέτωπη επίθεση...

Ήταν απόλυτα βέβαιο πως το ΠΑΣΟΚ θα περάσει σε μία επίθεση διαρκείας και σύμφωνα με τις εξελίξεις, τα "αισθητήρια" των σχεδιαστών της κομματικής γραμμής είναι ιδιαίτερα αυξημένα και με πολύ καλές αποδόσεις. Έτσι, "παίρνοντας το μήνυμα" των Ευρωεκλογών, το ΠΑΣΟΚ γύρισε σελίδα διαισθανόμενο πως τα εθνικά θέματα θα αποτελέσουν σημείο τριβής και ιδιαίτερης αποδυνάμωσης της κυβέρνησης Καραμανλή, αποφάσισε να επιτεθεί θίγοντας θέματα και ζητήματα που θα προκαλέσουν κάτι περισσότερο από πονοκέφαλο στα ηγετικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.
Έτσι, σύμφωνα με ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Καρχιμάκη, ερωτάται η υπουργός Εξωτερικών, κυρία Μπακογιάννη, αλλά και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, σχετικά με την προκλητικότητα των Τούρκων στο Αιγαίο και την μέχρι στιγμής στάση της κυβέρνησης Καραμανλή. Εάν ο πρωθυπουργός της χώρας δεν αντιληφθεί εγκαίρως τα "βαρίδια" που κουβαλάει, είναι σίγουρο πως στα τέλη Σεπτεμβρίου ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ εκ των πραγμάτων να ορίσει ημερομηνία εκλογών. Τα εθνικά θέματα και η κυβερνητική απραξία εδώ και πολύ καιρό βρίσκονται σε πλήρη εναρμονισμό, χάριν την πολιτικής κατευνασμού ή της πολιτικής του χαμόγελου και μόνο ζημίες έχουν καταγραφεί... οπότε...
Ερώτηση Καρχιμάκη
Προς την Υπουργό Εξωτερικών κα Μπακογιάννη Θεοδώρα
Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Μεϊμαράκη Ευάγγελο
Θέμα: Προκλητικές Τουρκικές Παραβιάσεις – Αδράνεια της Κυβέρνησης – Χαμηλή Διαθεσιμότητα Πλοίων/Αεροσκαφών...
Ενώ από την 15 Ιουνίου 2009 υποτίθεται ότι έχει αρχίσει η εφαρμογή του μνημονίου Παπούλια-Γιλμάζ (θερινό μορατόριουμ ασκήσεων), ο αριθμός των προκλήσεων από πλευράς Τουρκίας έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις.Τις τελευταίες ημέρες έγιναν ιδιαίτερα προκλητικές υπερπτήσεις πάνω από το Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι καθώς και τους Φούρνους. Οι 15 παραβιάσεις του εναέριου χώρου και οι τρείς υπερπτήσεις, σε μια μόνο ημέρα, αυξάνουν τα στατιστικά δεδομένα κατά το 1/3 σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, που δεν ίσχυε το μορατόριουμ.
Την 18 Ιουνίου, παρενοχλήθηκε από τουρκικό σταθμό ραντάρ, σλοβακικό αεροσκάφος της ευρωπαϊκής υπηρεσίας Frontex, το οποίο εκτελούσε αποστολή επιτήρησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αποφυγή εισόδου λαθρομεταναστών. Πρόσφατα, παρόμοια παρενόχληση έγινε σε ελικόπτερο της Frontex που επιτηρούσε την περιοχή του Έβρου και σε ελληνικά πυροσβεστικά αεροσκάφη που ενεργούσαν στη Σάμο-περιστατικό που αποκρύφτηκε από την κυβέρνηση.
Οι προκλήσεις κορυφώθηκαν ενώ είχε αρχίσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Ε.Ε. όπου συμμετείχε ο πρωθυπουργός και συζητούντο θέματα παράνομης μετανάστευσης και δυο ημέρες πριν την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στην Ελλάδα, η οποία τελικώς ματαιώθηκε.
Το Υπουργείο Εξωτερικών δεν αντιδρά στις παραπάνω ενέργειες, οι οποίες δεν προκαλούν μόνο τη χώρα μας αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι εμφανής η αδυναμία και αδράνεια του ΥΠΕΞ να εμφανίσει τις προκλήσεις της γειτονικής χώρας σαν προκλήσεις απέναντι στην Ε.Ε. ακόμη και όταν παρενοχλούνται μέσα της Ε.Ε.
Τα παραπάνω συμβαίνουν ενώ αυξάνουν οι φωνές αγωνίας για την επικίνδυνα χαμηλή διαθεσιμότητα αεροσκαφών και πλοίων λόγω έλλειψης ανταλλακτικών. Η αδράνεια και αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας δημιουργεί ερωτήματα.
Η κυβέρνηση ενώ αδιαφορεί για την προμήθεια πυρομαχικών και τη συντήρηση των υπαρχόντων σύγχρονων οπλικών συστημάτων και μέσων αρχίζει συζητήσεις για απόκτηση μεγάλου αριθμού νέων εξοπλισμών (φρεγατών, τεθωρακισμένων οχημάτων κλπ).
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
Έχει γίνει λεπτομερής ενημέρωση της Ε.Ε. για τον τρόπο που ενεργεί η Τουρκία στο θέμα προώθησης των λαθρομεταναστών ακόμη και με χρήση τουρκικών ακτοφυλακίδων και την φραστική παρενόχληση των μέσων επιτήρησης της Ε.Ε. από τουρκικούς σταθμούς εναερίου ελέγχου;
Έχει αναδειχθεί στα διεθνή φόρα η συστηματική παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου και του μνημονίου Παπούλια-Γιλμάζ;
Έχει γίνει διάβημα στη τουρκική πλευρά για τα παραπάνω, τα οποία συνέβησαν δυο ημέρες πριν την σχεδιαζόμενη επίσκεψη Ερντογκάν στην Αθήνα;
Τι έχει γίνει από το Υπουργείο Άμυνας για να αυξηθεί η επικίνδυνα χαμηλή διαθεσιμότητα των πολεμικών αεροσκαφών και πλοίων ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη δυνατότητα αποτροπής των τουρκικών προκλήσεων;
Οι Ερωτώντες Βουλευτές:
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Βάσω
ΛΟΒΕΡΔΟΣ Ανδρέας
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Βασίλης
ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ Αλέξανδρος
ΓΕΡΑΝΙΔΗΣ Βασίλειος
ΝΤΟΛΙΟΣ Γεώργιος
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ Γεώργιος
ΤΖΑΚΡΗ Θεοδώρα
ΧΥΤΗΡΗΣ Τηλέμαχος
ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ Μιχάλης

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Στα ΙΜΙΑ το 1996 οι ερωτούντες αν θυμάμε ήταν στή θέση των σημερινών υπουργών.
    Υπουργοί του Ν.Α.Τ.Ο. είσασταν και είναι.
    Ν.Α.Τ.Ο.=Η.Π.Α.=ΣΥΜΑΧΙΑ=ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ=ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ=ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ=ΜΕΙΩΔΟΤΕΣ
    και τελειωμό δεν έχει.
    Ας αφήσουν τα πασόκια την δημαγωγία σα δε ντρέπονται.
    Υπόψην δεν είμαι κανένα φασισταριό,και έχω την άποψη οτι μας δουλευουν.
    Μας παιρνούν για ηλίθιους αυτήν την εντύπωση έχουν.
    Στο σπίτι του κρεμασμένου μιλάνε για σχοινί.
    Τον Οτσαλάν των ξέχασαν.
    Βρέ ούστ ρετάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αισθηση που υπαρχει ειναι οτι το ΠΑΣΟΚ προσπαθει πολιτικα να εκμεταλλευθει την ανικανοτητα της ΝΔ.Ακομα και αν κυβερνουσε το ΠΑΣΟΚ,οι παραβιασεις των Τουρκων θα ηταν δεδομενες, λογω της ενδοτικης εξωτερικης πολιτικης.Οταν δεν ειμαστε σε θεση να βαλουμε 2.000.000 Σκοπιανους στη θεση τους, τι μηνυμα λαμβανουν 70.000.000 Τουρκοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εαν αλλαξουμε την αντιπολιτευση και την κανουμε κυβερνηση,
    και την κυβερνηση την κανουμε αντιπολιτευση,
    θα δουμε οτι μετο που φευγει απο την θεση του το καθε κομμα, αφηνει τα λογια που ελεγε πισω.
    που σημαινει, να μασ ζησει ο 2κομματισμος και οι πελατιακες οι σχεσεις.
    δεν μου βγαινει απο το μυαλο οτι απο την δικη κοσκωτα κι μετα εχουν συνεννοηθει να αλληλοκαλυπτονται και ας φαινετε οτι φωνασκουν, οι τιποτενοι, οι ξεφτυλισμενοι, οι δυπροσωποι, οι ελεεινοι.

    ο λαος φταιει κι αν δεν κανει συντομα (στις επομενες εκλογες) κατι, τοτε μονο μια πινα και μια αβεβαιοτητα θα μας κανει να κανουμε κατι.
    Συν Αθηνα και χειρα κινει,

    Θ.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]