Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΗΠΑ: Σούπερ-στρατιώτες υπόσχεται η νευροτεχνολογία

Γιατί οι ΗΠΑ ετοιμάζουν τέτοιο στρατό;

Για τη δημιουργία ταγμάτων με υπερ-πολεμιστές, οι οποίοι θα επιλέγονται για τις ειδικές αποστολές με βάση το γενετικό τους κώδικα και θα επιτηρούνται για τυχόν ενδείξεις αδυναμίας μιλά η Αμερικανική Ακαδημία Επιστημών (NAS).
Την ώρα που οι υπερ-στρατιώτες θα πολεμούν, ένας ψηφιακός «φύλακας-άγγελος» θα τους ενημερώνει για τις άμεσες απειλές και θα τους συμβουλεύει να αυξήσουν την ενεργητικότητά τους με τη βοήθεια ενός ηλεκτρομαγνήτη. Σε περίπτωση που αποδεκατιστεί ολόκληρη η μονάδα, μια σειρά από βιοαισθητήρες θα ειδοποιούν τους διοικητές να αποστέλλουν νέα μονάδα προς αντικατάσταση της προηγούμενης.
Βέβαια, καθώς η νευροτεχνολογία προοδεύει και τα παραπάνω σενάρια απομακρύνονται από τη σφαίρα της φαντασίας και πλησιάζουν την πραγματικότητα, εγείρονται σοβαρά ηθικά διλήμματα.
Παρ’ όλα αυτά, την περασμένη εβδομάδα η NAS έδωσε στη δημοσιότητα μια έκθεση στην οποία εκτιμά τη δυνατότητα αξιοποίησης της νευροτεχνολογίας για στρατιωτικούς σκοπούς και προτείνει τρόπους επένδυσης του στρατού στη δημιουργία των στρατευμάτων του μέλλοντος.
Με τη χρηματοδότηση του αμερικανικού στρατού και τη συμμετοχή 14 κορυφαίων νευρολόγων, η έκθεση βεβαιώνει για τις «υψηλές δυνατότητες απόδοσης» των εν λόγω τομέων, όπου η επιστήμη μπορεί να μετουσιωθεί σε χρήσιμη τεχνολογία.
Κλείνοντας, θα πρέπει να θυμίσουμε αλλά και να τονίσουμε πως η δημοσιοποίηση μίας τέτοιας είδησης σημαίνει πως οι σούπερ-στρατιώτες έχουν ήδη δημιουργηθεί επιτυχώς... αφήνοντας όμως τα ερωτήματα να πλανώνται: Ποιοί θα επιλέγονται ως σούπερ στρατιώτες; Θα έχουν συναίσθημα; Γιατί οι ΗΠΑ επιθυμούν τη δημιουργία ενός βιονικού στρατού; Πού σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις φονικές μηχανές;


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]