Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκόπια: Αντισυνταγματική η διδασκαλία των θρησκευτικών στα σχολεία

Ακυρώθηκε ο νόμος για την διδασκαλία των

θρησκευτικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση


Το Συνταγματικό Δικαστήριο της ΠΓΔΜ έκρινε σήμερα ως αντισυνταγματικό το νόμο από το 2008 για την διδασκαλία των θρησκευτικών στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Το Συνταγματικό Δικαστήριο έκρινε ότι ο νόμος αυτός έρχεται σε αντίθεση με το Σύνταγμα της χώρας το οποίο εγγυάται τον διαχωρισμό κράτους και θρησκευτικών κοινοτήτων.
Η απόφαση αυτή του Συνταγματικού Δικαστηρίου θα τεθεί σε εφαρμογή το αργότερο σε δέκα ημέρες, κάτι που σημαίνει ότι η διδασκαλία των θρησκευτικών στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η οποία είναι προαιρετική, πρέπει να σταματήσει εντός του χρονικού αυτού διαστήματος.

Κατά του νόμου για την διδασκαλία των θρησκευτικών είχε ταχθεί το μικρό κόμμα της αντιπολίτευσης «Φιλελεύθερο-Δημοκρατικό Κόμμα», (LDP) το οποίο προσέφυγε στο Συνταγματικό Δικαστήριο.
Η απόφαση αυτή του Συνταγματικού Δικαστηρίου προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις.
Το συντηρητικό κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE, χαρακτήρισε ως «παράλογη» την απόφαση αυτή του Συνταγματικού Δικαστηρίου και το κατηγόρησε ότι ενεργεί με πολιτικά κριτήρια.
Την απόφαση αυτή του Συνταγματικού Δικαστηρίου επέκρινε δριμύτατα η Ορθόδοξη Εκκλησία της ΠΓΔΜ.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM), κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επεξεργάζεται τα νομοσχέδια με πρόχειρο τρόπο τα οποία αργότερα ακυρώνονται από το Συνταγματικό Δικαστήριο, ενώ το LDP ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Παιδείας της χώρας.
Σε αυτό το σημείο ίσως θα έπρεπε να θυμηθούμε τη συνάντηση των Μασόνων της Αγγλίας που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγους μήνες σε γνωστότατο ξενοδοχείο των Σκοπίων και στην οποία παραβρέθηκαν εξέχοντα μέλη της κυβέρνησης Γκρούεφσκι, αλλά και τη συνάντηση αντιπροσωπείας των Μασόνων με τον ίδιο τον πρωθυπουργό των Σκοπίων αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της συνάντησης αυτής...


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ti,tzampa ta dinei ta lefta o barba George o Soros? zhtw to Israhl! as arxisoun na vrizoun tous skopianous twra, mias kai einai oi pragmatikoi apogonoi tou Atioxou tou Epifanous!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]