Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προσπάθεια τεχνητής πόλωσης και άνοδο του εθνικισμού λίγο πριν τις Προεδρικές εκλογές επιχειρεί ο Γκρούεφσκι

Εξαγωγή εθνικισμού από τον Μιλόσοσκι

Προσπάθεια να «εκτεθεί» η Αθήνα


«Τα Σκόπια προσπαθούν να βάλουν το άλογο μπροστά από το κάρο» απαντά η Αθήνα, σχολιάζοντας την επιστολή προς την υπουργό Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη του Σκοπιανού ομολόγου της Αντόνιο Μιλοσόσκι, που επιδόθηκε προχθές.
Ο κ. Μιλοσόσκι επαναφέρει τις προτάσεις που είχε καταθέσει η χώρα του τον Ιανουάριο του 2008, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για το θέμα της ονομασίας. Συγκεκριμένα, προτείνει την υπογραφή διακήρυξης φιλίας, καλής γειτονίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, τη σύσταση κοινής επιτροπής, που θα εξετάσει τα βιβλία Ιστορίας και τη διαμόρφωση πλαισίου συμφωνίας για τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας - ΠΓΔΜ, πριν από την επίλυση του προβλήματος της ονομασίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε χθες ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει απάντηση της κ. Μπακογιάννη στον κ. Μιλοσόσκι τις επόμενες ημέρες. Επιπρόσθετα, έδωσε το στίγμα της στάσης της Αθήνας έναντι της επιστολής, τονίζοντας ότι οι προσπάθειες πρέπει να εστιαστούν στις διαπραγματεύσεις για το όνομα, στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών. «Η λύση στο ζήτημα αυτό είναι καταλύτης για όλα τα άλλα», επισήμανε.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η αποστολή της επιστολής ερμηνεύεται ως μία προσπάθεια των Σκοπίων να παραμείνει στην επικαιρότητα το θέμα της ονομασίας τη στιγμή που η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε τέλμα και, ταυτόχρονα, να φανεί ότι η πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ προτείνει κινήσεις βελτίωσης του κλίματος, ενώ η Αθήνα τις απορρίπτει. Η επιστολή αυτή,ταυτόχρονα, επιχειρεί να ανακινήσει το ζήτημα της ονομασίας κα να το τοποθετήσει (αποκομίζοντας τα σχετικά οφέλη) στο εσωτερικό των Σκοπίων, ανεβάζοντας τους εθνικιστικούς τόνους και πριμοδοτώντας το εθνικιστικό κλίμα που επιθυμεί ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι για να «κατευθύνει» το αποτέλεσμα των εκλογών προς την πλευρά που ο ίδιος επιθυμεί.
Την ανάγκη προσήλωσης των Σκοπίων στη διαπραγμάτευση για το όνομα επισήμανε, σχολιάζοντας την επιστολή, και ο υπεύθυνος για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος.
Σε σχέση με τις εκλογές στην ΠΓΔΜ την προσεχή Κυριακή, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι δεν θα συμμετέχουν Ελληνες παρατηρητές σε αποστολή του ΟΑΣΕ. Τέλος, επανέλαβε ότι μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας στη γειτονική χώρα, η κ. Μπακογιάννη, με την ιδιότητα της προέδρου του ΟΑΣΕ, θα επισκεφθεί τα Σκόπια.
Εγκατέλειψαν τους Έλληνες επιχειρηματίες
Το Ελληνικό ΥΠΕΞ και η ίδια η κυρία Μπακογιάννη, παρ’ όλα αυτά, έχει εγκαταλείψει τους Έλληνες που έχουν επενδύσει στα Σκόπια. Η εγκατάλειψη αυτή είναι ολοκληρωτική και δεν προσφέρεται κανενός είδους βοήθεια στις εκεί Ελληνικές επιχειρήσεις, τη στιγμή που το καθεστώς Γκρούεφσκι έχει αρχίσει μία εκστρατεία οικονομικής τους αφαίμαξης μέσω επιβολής προστίμων που στηρίζονται σε νεοψηφισθέντες νόμους. Λίαν συντόμως, μάλιστα, αναμένεται να «ληστευθούν» οι Ελληνικές επιχειρήσεις και ουσιαστικά να εγκαταλειφθούν στα χέρια Σκοπιανών συμφερόνων (συγκεκριμένων ανθρώπων του περιβάλλοντος Γκρούεφσκι).
Σε αυτή την οικονομικής φύσεως επίθεση η κυρία Μπακογιάννη δηλώνει απούσα, αφού δεν έχει κάνει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ υπέρ των Ελλήνων επιχειρηματίων, εγκαταλείποντάς τους ουσιαστικά στις ληστρικές ορέξεις του Γκρούεφσκι και της παρέας του που επιδίδεται σε κάθε λογής παράνομη δραστηριότητα…


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

11 σχόλια :

  1. Εγκατέλειψαν τους Έλληνες επιχειρηματίες.......Τώραααααααααααα.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α τους καημένους! Α τους φτωχούληδες επιχειρηματίες που πήγαν εκεί, χρηματοδότησαν μια ναζιστική κυβέρνηση και ένα κράτος φάντασμα, μετέφεραν τις επενδύσεις τους στα Σκοπιά από τη Μακεδονία αφήνοντας χιλιάδες ανέργους.. Και τώρα τους τα παίρνει ο παλιό-Γκρουεφσκι? Θα κλάψω με μαύρα δάκρυα.. Όλοι να ξεσηκωθούμε υπέρ των πουλημένων που πήγαν να ενισχύσουν τα Σκόπια!
    Είναι η μόνη φορά η αδράνεια της Ντόρας είναι για καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο/Η Petros είπε...

    Νομίζεις ‘Πέτρος ‘, ότι όλοι είναι εκεί για τον ίδιο λόγο? (που αναφέρεις).
    Ε! δεν είναι έτσι. Και ο αδελφός μου είναι εκεί, αλλά καμιά σχέση δεν έχει με την δική σου σκέψη.
    Και όσο εσύ τον κοιτάς σαν ‘εχθρό’ σου, το ίδιο μπορεί να κάνει και όλη η οικογένεια μας για ‘σένα-σας’.
    Μην διαμαρτυρηθείτε τότε ότι ‘ξεπουληθήκαμε’, γιατί ‘εσείς ‘ήδη μας έχετε ‘πουλήσει’.
    Κατ’ εσένα ο σώζον εαυτόν ……
    Πιστεύω ότι καταλαβαίνεις τι εννοώ…….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε ποιον αναφέρεσαι ότι σας έχει πουλήσει vardarska? Όταν ο κάθε έλληνας επιχειρηματίας παει εκεί για να βρει φθηνό εργατικό δυναμικό και ενίοτε αναγκάζει φτωχούς βορειοελλαδίτες να πάνε να δουλεψουνε στα Σκόπια..ποιος πουλάει, ποιον? Ας μεναν εδώ αυτοί οι κύριοι επιχειρηματίες και ας βγάζανε λιγότερα...γιατι μην μου πεις οτι μεταφέραν τις επιχειρήσεις στα Σκόπια για ένα κομμάτι ψωμι..για την ΜΠΑΖΑ πήγανε εκεί πέρα όλοι τους!Οπότε ναι για μένα που είμαι άνεργη από την Βόρεια Ελλάδα..ναι είναι προδότες!Οκ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. den peirazei kala na pathoune.... tha to antexoun pisteuw....otan xepoulagane tin xwra gia na ta oikonomisoun kala den itan?
    twra as doune ti esti verikoko....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο/Η Marina είπε...
    Δεν συμφωνώ μαζί σου.
    Κάποιοι πήγαν για ένα κομμάτι ψωμί…..
    Και είναι πολλοί – οι περισσότεροι- που είναι εκεί για ένα κομμάτι ψωμί.
    Αν βλέπεις μόνο τους μεγάλους….ε! ναι συμφωνώ.
    (Σε ποιον αναφέρεσαι ότι σας έχει πουλήσει vardarska?)
    Εννοώ αυτούς που μη μπορώντας να βαρέσουν τον γάιδαρο .βαράνε το σαμάρι.
    Όπως εσύ, που με το δικαιολογημένο ‘μίσος’ που νιώθεις γι’ αυτόν τον αχάριστο λαό, βάζεις τους πάντες και τα πάντα στο ίδιο τσουβάλι.
    Το ότι πήγαν εκεί για φθηνό εργατικό δυναμικό, και το ότι εσύ είσαι άνεργη, δεν τους κάνει αυτομάτως προδότες. ΟΚ!
    Δες τα χάλια των κυβερνήσεων – που εμείς ψηφίζουμε – το οικονομικό αδιέξοδο που μας έχουν φέρει οι ‘δικοι μας’ εδώ μέσα, για την ΜΠΑΖΑ τους και μετά πες μου ποιος είναι προδότης.
    Γιατί προδότης είναι πολύ μεγάλη κουβέντα……
    Από την Βόρεια Ελλάδα είμαι και εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μας κοροιδευείς τώρα? Μπορεί να μην είναι όλοι Ωνάσηδες αλλά φτιάχτηκαν και αυτοί με τη σειρά τους!!!Αν μιλούσες για τους εργάτες θα συμφωνούσα, όσο για το επιχειρηματίες και κομματι ψωμι μου κάνει λίγο ξανθοπουλικό...δεν νομίζεις? Και εν πασει περιπτώσει, αν πήγαν εκεί για ένα κομμάτι ψωμί...ας γυρίσουν πίσω, δεν κρατάμε κακια!Αλλά όχι να ζητάνε και βοήθεια από την Ελληνική κυβέρνηση όσο βρίσκονται στα Σκόπια αυτό καταντάει αηδία!!!
    Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω από που υπέθεσες ότι εγώ δεν έχω δεί τα λάθη της κυβερνητικής πολιτικης? Δεν είμαι ανόητη αγαπητέ! Αλλά προτεραιότητα έχουν οι ελληνικές επιχειρήσεις που δεν παράτησαν την πατρίδα τους για το ευκολό χρήμα?Εγινα κατανοητη?
    Υ.Γ επίσης δεν μισώ κανέναν λαό και κανένα επιχειρηματία...απλά έχω κριτική σκέψη και πιστεύω ότι μπορώ να αρθρώνω τη τη γνώμη μου δίχως να κατηγορούμαι για φυλετικά η ταξικά μιση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τελικά εσύ μας κοροϊδεύεις τώρα.
    Εσύ ποιους θεωρείς επιχειρηματίες?
    Αυτούς που έκαναν κάποια προσωπική εργασία στα Σκόπια?
    Που αγοράζουν από Ελλάδα –Ελληνικά προϊόντα - και τα πουλάν στους Σκοπιανούς?
    Με αυτό το σκεπτικό , τότε και οι Έλληνες που τους τα πουλάν είναι προδότες?
    Και οι εργαζόμενοι σε αυτούς και αυτοί προδότες είναι?
    Αλλά αυτοί οι μικροί έχουν τα προβλήματα στα Σκόπια και όχι ο Βερόπουλος και η κάθε CO SMOTE?????
    Αυτοί τα έχουν λύσει τα προβλήματα τους.
    Αυτοί λοιπόν που έβαλαν ένα κεφάλαιο της τάξης των 5-10,000 Έβρο έχουν το πρόβλημα.
    Αυτοί είναι οι ‘επιχειρηματίες’.
    Το πόσο θέλεις να το καταλάβεις …τι να σου πω….
    Αν δεν μπορείς και εγώ δεν μπορώ να βοηθήσω παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πρωτα απ'όλα μην διαστρεβλώνεις τα όσα λέω για τους απλούς εργαζόμενους!
    Οκ? Για την κατασταση τους εννοείται ότι φταίει το κράτος και οι επιχειρήσεις που μετακινήθηκαν και αναγκάστηκαν να φύγουν και αυτοί.
    Στο προκείμενο τώρα...δεν θα κάτσω να συζητήσω τη σχέση μεταξύ προσωπικής εργασίας καιεπιχειρηματιών...εξάλλου όλοι βάζουν προσωπική εργασία στη δουλειά τους!Σ'αυτό που διαφωνω είναι στο γεγονός ότι δεν κανανε αυτές τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα..Αλλα και παλι δικαίωμα του καθενός είναι να πάει και στην Γουαδελούπη...Ως εδώ όμως!Αν σε κάποιους δεν βγήκε το colpo grosso, δεν έχουν δικαίωμα να ζητάνε τα ρέστα απο την Ελλάδα!Αυτό λέω γιατι υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις σε κρίση και στην Ελλάδα, οι οποίες όπως και να το κάνουμε έχουν προτεραιότητα! Και για το τέλος δεν εξαιρώ κανένα Βερόπουλο αγαπητέ...ίσα, ίσα θα συμφωνήσω μαζί σου ότι αυτοί είναι οι μεγαλοκαρχαρίες...Απλά θα το επαναλάβς ξανά..αν εσένα δεν σου βγήκε στα Σκόπια το μαγαζάκι γιατι να το χρεωθώ εγω? Γιατι μην μου πεις αν πήγαινε καλα...γραμμένη θα την είχατε την Ελλάδα και το Σκοπιανό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. χμμ… 5-10 χιλιάδες Ευρώ.. Ως κεφάλαιο επένδυσης σε μια ξένη χώρα, εκτός ΕΕ, με δεδομένες εντάσεις, με προηγούμενο εμπάργκο που τίποτα δεν το αποκλείει να επαναληφτεί, με δεδομένες και τις εσωτερικές εθνικές εντάσεις της χώρας συν την πρακτικά ανύπαρκτη οικονομία της. Μια τέτοια επένδυση δεν λέγεται σίγουρα προδοτική. Είναι η κλασική ανόητη επένδυση που οι πιθανότητες της να πιάσει είναι εξίσου χαμηλές όπως και να είναι τα ονόματα των χωρών. Η λογική, πάμε να τα αρπάξουμε αλλά ωχ αμάν τα χάσαμε. Λυπάμαι, δεν είναι κάτι σπάνιο. Σπάνιο είναι να βρεις υποστήριξη γι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τελικά και οι δυο το παίζετε βλάκες.
    Δεν θέλετε να καταλάβετε τι λέω .
    Να σας μιλήσω λοιπόν στην ‘δικη’ σας γλώσσα. Έτσι ίσος να σε ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ.
    Σκασίλα μου και αν έμεινες άνεργη.
    Να διάλεγες καλύτερον εργοδότη.
    Και γιατί να σου πληρώνω εγώ το επίδομα ανεργίας σου?
    Τι νομίζεις ότι επειδή εσύ κάθισες στην Ελλάδα, γιατί έτσι σου ήρθαν τα πράγματα και ο πατέρας σου δεν αναγκάσθηκε να ξενιτευτεί – για να τα ‘κονομήσει’ - και τόσα χρόνια δεν κούνησες το δαχτυλάκι σου για την Μακεδονία μας και έβλεπες τα πάντα μεταξύ φραπέ και TV, δεν σε κάνει προδότη – προδότρια?
    Αν γνωρίζατε τι ζητάνε ( οι εταιρίες που πήγαν να τα κονομήσουν και δεν τους βγήκε), θα καταλαβαίνατε πόσο είστε ‘μονάχο φιδές’ και ανόητοι.
    Να μπορέσουν να επιστρέψουν τα Ελληνικά προϊόντα που τους έχουν μείνει στην αποθήκη τους στην Ελλάδα, χωρίς προβλήματα από το Ελληνικό κράτος.
    Ούτε ταμείο ανεργίας ούτε πράσινα άλογα.
    Και αν ζητούν κάποιοι κάποια ενίσχυση για να ξανακάνουν την δουλειά τους στην Ελλάδα , πάλι όλο και κάποια δουλεία θα δώσει σε κάποιον Έλληνα.
    Γιατί έτσι όπως το πάτε , νομίζετε , ότι μόνο εσείς είστε Έλληνες και κανένας άλλος.
    Και όλα αυτά για τα χρήματα που ‘χάσατε’ ή θα ‘χάσετε’.
    Μέχρι εκεί φτάνει η λογική σας και ο πατριωτισμός σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]