Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μέσω της διπλωματικής οδού και με επιστολή πρέπει να απαντήσει ο Καραμανλής - Ολόκληρη η επιστολή του Γκρούεφσκι


"Τους τσαμπουκάδες σου


και τις μαγκιές σου


εκεί που σε παίρνει μικρέ"


Αυτή πρέπει να είναι κανονικά


η απάντηση Καραμανλή


Την απαράδεκτη, προκλητική και προσβλητική επιστολή του Γκρούεφσκι πρέπει να επιστρέψει πίσω ο Καραμανλής έχοντάς την συνημμένη σε δική του επιστολή όπου θα απαιτεί από τον υπηρέτη του Μπους και του Σόρος, καθώς και ανάξιο κάθε συζήτησης νεαρό πρωθυπουργό της Βαρντάρσκα τα εξής:

  • Να σταματήσει να αναφέρει το όνομα Μακεδονία, ειδάλλως θα θεωρηθεί εχθρική πράξη εις βάρος της Ελλάδας η οποία θα απαντήσει με άμεσα μέτρα ουσιαστικού αποκλεισμού της περιοχής Vardarska προς το Αιγαίο
  • Να αναφέρει πως δεν δύναται να συζητά με πρωθυπουργό χώρας η οποία δεν υπάρχει για την Ελληνική διπλωματία
  • Να ειδοποιεί τον Σκοπιανό πρωθυπουργό πως η Ελλάδα απέστειλε ήδη προς την διεθνή κοινότητα έγγραφο στο οποίο ζητάει να της επιστραφούν τα 30 χιλιόμετρα εδαφών στα σύνορα με τα Σκόπια. Να του υπενθυμίσει πως τα εδάφη τα είχε καταπατήσει ο Τίτο και να απαιτήσει όχι μόνο την επιστροφή τους αλλά και τα διαφυγόντα κέρδη από την εκμετάλλευσή τους επί πενηκονταετία και πλέον, από τους αυτόχθονες κατοίκους των Σκοπίων και της ευρύτερης περιοχής.
  • Να του ανακοινώσει πως η Ελλάδα ΔΕΝ αναγνωρίζει καμία αμνήστευση για τις σφαγές Ελλήνων πολιτών, για τις καταστροφές περιουσιών και για κλοπές ύψους πολλών(τότε) δισεκατομμυρίων που διεπράχθησαν μέσα στην επικράτεια της Ελλάδας από όλους εκείνους που διέφυγαν ένοπλοι στην περιοχή της Vardarska, αρνούμενοι μάλιστα την αμνηστία που τους προσέφερε η Ελληνική πολιτεία. Ως εκ τούτου ζητά να γίνει (το λιγότερο) δήμευση των περιουσιών όλων των συγγενών των τότε διαφυγόντων της Ελληνικής Δικαιοσύνης, ειδάλλως θα αναγκαστεί να το απαιτήσει από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, προσκομίζοντας και πλήθος αποδεικτικών στοιχείων για την δράση εκείνων που δεν αποδέχονταν ότι ήταν Έλληνες και επιθυμούσαν να παραδώσουν την χώρα στα χέρια άλλου κράτους.
  • Να ανακοινώσει επίσης στον Γκρούεφσκι πως η Ελληνική Δικαιοσύνη τον αναζητά για να τον δικάσει ως κύριο υπεύθυνο προσβολής της Ελληνικής ιστορίας και πλήθους προσωπικοτήτων που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτήν.\
  • Ως εκ τούτου να απαιτήσει την αυθόρμητη προσέλευση και παράδοσή του, ειδάλλως ειδικές μονάδες του Ελληνικού στρατού θα διαταχθούν να προχωρήσουν στην άμεση σύλληψή του ασχέτως του πλήθους ανθρώπων που τυχόν θα πληρώσουν με την ζωή τους την προέλαση των συγκεκριμένων στρατιωτικών δυνάμεων.
  • Να απαιτήσει να καταστραφούν όλα εκείνα που προσβάλλουν τους Έλληνες πολίτες, τον πολιτισμό τους και την ιστορία τους και που έχουν κατασκευαστεί με προσωπική ευθύνη και διαταγές του Γκρούεφσκι τόσο στα Σκόπια όσο και οπουδήποτε στον κόσμο, ειδάλλως θα προχωρήσει η χώρα μας στην διεθνή διαπόμπευσή του δίνοντας στη δημοσιότητα όλα εκείνα τα στοιχεία που αποδεικνύουν την σχέση του με συμμορίες εμπόρων ναρκωτικών, όπλων και σωματεμπορίας.

Αυτή θα πρέπει να είναι η απάντηση του πρωθυπουργού της Ελλάδας καθώς και να απαιτήσει την άμεση διακοπή των συνομιλιών και τον ουσιαστικό τερματισμό τους, ανακηρύσσοντας τα Σκόπια εχθρικό προς την Ελλάδα κρατίδιο και πως πρόκειται να του αποδοθεί από την Ελληνική πολιτεία η κατάλληλη απάντηση στην προσβλητική πολιτική που ακολούθησε.

Θέλει σκληράδες ο μικρός Γκρούεφσκι, ας του δώσουμε μερικές λοιπόν. Κάποια στιγμή, πρέπει να τον βάλει στη θέση του ο Έλληνας πρωθυπουργός, διαφορετικά μέρα με τη μέρα θα αποθρασύνεται ακόμη περισσότερο και δεν θα αρκεί τότε μία επιστολή για να συνετιστεί…


Επειδή όμως εμείς οι Έλληνες διαθέτουμε πολιτισμό, η επιστολή Γκρούεφσκι θα πρέπει να επιστραφεί ως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και να χρησιμοποιηθεί ταυτόχρονα ως πειστήριο στην διεθνή κοινότητα και στα διάφορα fora, ως προς την διάθεση που έχουν τα Σκόπια για ειλικρινή διάλογο μεταξύ των δύο κρατών ως προς την επίλυση των διαφορών (που έχουν δημιουργηθεί από την πλευρά των Σκοπίων).

Παρ' όλα αυτά όμως θα πρέπει να διαμηνυθεί στον Γκρούεφσκι πως η παρατεταμένη επιμονή του και οι απόπειρες εκ μέρους του της διασάλευσης των "καλών σχέσεων" της Ελλάδας με τα Σκόπια, έχουν ξεπεράσει τα όρια και βρίσκεται ήδη προ των προσωπικών του ευθυνών απέναντι στην ιστορία αλλά και στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής των Σκοπίων.


Η επιστολή του Γκρούεφσκι


Η επιστολή μεταφράστηκε από το www.zougla.gr


Αγαπητέ Κύριε Καραμανλή,
Σας γράφω για δύο εξαιρετικά σημαντικά θέματα. Εάν επιλυθούν, είμαι πεπεισμένος πως θα επουλώσουν πολλές ιστορικές αδικίες ή αδικίες που γίνονται αισθητές ακόμα και σήμερα, ενώ θα βελτιώσουν τις ζωές πολλών ατόμων.
Σίγουρα, θα επηρεάσει θετικά προς την κατεύθυνση βελτίωσης των δεσμών μεταξύ της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και της Δημοκρατίας της Ελλάδας.
Στα τέλη της δεκαετίας του 1940, κατά τη διάρκεια του εμφύλιου πολέμου στην Ελλάδα, διάφορες εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών, ολόκληρες οικογένειες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και τη χώρα στην οποία γεννήθηκαν, για να γίνουν πρόσφυγες.
Μια τεράστια μερίδα αυτών των ανθρώπων, οι περισσότεροι από τους εθνικούς Μακεδόνες γεννημένους στην Ελλάδα, ήρθε να ζήσει στην ΣΟΔΓ (Σοσιαλιστική Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας) και συγκεκριμένα στη σημερινή Δημοκρατίας της Μακεδονίας, μένοντας εδώ για πάντα, εξαιτίας του γεγονότος πως μιλούσαν την ίδια γλώσσα και αισθάνθηκαν πως ανήκουν στην ίδια οικογένεια με τους Μακεδόνες.
Μερικοί απ' αυτούς εγκαταστάθηκαν σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, στις ΗΠΑ, στην Αυστραλία και στη Ρωσία, αλλά και αυτοί είναι εθνικοί Μακεδόνες, μιλούν την ίδια γλώσσα όπως εμείς, αισθάνονται πως ανήκουν στο ίδιο μακεδονικό έθνος, ενώ οι περισσότεροι από αυτούς έχουν διπλή υπηκοότητα της Μακεδονίας και της χώρας όπου κατοικούν.
Δυστυχώς, πολλές δεκαετίες αργότερα, αφότου εγκατέλειψαν τους τόπους που γεννήθηκαν και τις κατοικίες τους, ακόμα και αφού τελείωσε ο πόλεμος, δεν τους επιτράπηκε, τους απαγορεύεται ουσιαστικά να επιστρέψουν στα σπίτια τους και τις περιουσίες τους. Ούτε αυτοί, ούτε οι απόγονοί τους δεν τους επιτράπηκε να επιστρέψουν.
Όπως είμαι ενημερωμένος στις αρχές της δεκαετίας του 1980, διάφοροι νόμοι στην Ελλάδα στέρησαν την υπηκοότητα από τους ανθρώπους αυτούς. Νόμοι που δεν αρμόζουν με τα πρότυπα της ΕΕ, ΝΑΤΟ και τις διεθνείς συμβάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Σήμερα οι πολίτες αυτοί, υπήκοοι της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, ακόμη κι αν έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, υφίστανται διακρίσεις. Δεν έχουν το δικαίωμα να απαιτήσουν πίσω τις περιουσίες τους. Αντιμετωπίζουν σοβαρά εμπόδια για την είσοδό τους στην Ελλάδα και δεν μπορούν, όπως οποιοσδήποτε πολίτης γεννημένος στην Ελλάδα, να λάβει το δικαίωμα της κατοχής διπλής υπηκοότητας στο πλαίσιο της ελληνικής νομοθεσίας. Να κατέχει δηλαδή τη μακεδονική και ελληνική υπηκοότητα.
Ως μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, θεσμοί που δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στα ανθρώπινα δικαιώματα και στη προστασία της ιδιοκτησίας, αναμένω πως η Ελλάδα και εσείς ως πρωθυπουργός θα λάβετε τα μέτρα για να διορθώσετε αυτές τις αδικίες που προκλήθηκαν στους ανθρώπους αυτούς, ένα πεπρωμένο που ήταν γεμάτο πόνο.
Στη Δημοκρατία της Μακεδονίας αυτοί οι άνθρωποι οργανώνονται σήμερα σε διάφορους συλλόγους. Κατά τη διάρκεια διάφορων κοινών συνεδριάσεων, μου ζήτησαν να απευθυνθώ σε εσάς, ως πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας, αφού αισθάνονται πως υφίστανται διακρίσεις από την Ελλάδα.
Το δεύτερο θέμα το οποίο θα επιθυμούσα να σας θέσω, είναι η δέσμευσή σας προς την κατεύθυνση αναγνώρισης της μακεδονικής μειονότητας στη Δημοκρατία της Ελλάδας και η εξασφάλιση των βασικών δικαιωμάτων σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, στην εκπαίδευση στη μητρική γλώσσα (στη μακεδονική). Το σεβασμό στον πολιτισμό, της παράδοσης και της δυνατότητας να υπάρξει προστασία μέσα από διάφορες οργανώσεις και συλλόγους.
Επίσης να εφαρμοστεί η χρήση της μακεδονικής γλώσσας στα τοπικά όργανα στους δήμους και όπου υπάρχει σημαντικό ποσοστό των εθνικών Μακεδόνων, συμπεριλαμβανομένων όλων των δυνατοτήτων, όπως ισχύει σε κάθε δημοκρατικό κράτος που εξασφαλίζει δικαιώματα στους πολίτες του, οι οποίοι είναι εθνικής προέλευσης διαφορετικής από την κυρίαρχη.
Κύριε πρωθυπουργέ,
Πεποίθησή μου είναι πως θα αναθεωρήσετε τα ζητήματα που δημιουργούν τριβές μεταξύ μας, με καλή θέληση και ελπίζω πως θα προχωρήσετε σε μια λύση σε αυτά τα πικρά ζητήματα που χρονίζουν, το αμέσως επόμενο διάστημα.
Τα όργανα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, είναι στη διάθεσή σας σχετικά με οποιοδήποτε επιπρόσθετη πληροφόρηση σχετικά με τα ζητήματα αυτά, ενώ μία σύσταση κοινής ομάδας εμπειρογνωμόνων από τις δύο χώρες θα βοηθούσε να καθορίσει τις όποιες λεπτομέρειες, συμβάλλοντας στην επίλυση των προβλημάτων και θα βοηθούσε στην εδραίωση των καλών
σχέσεων.
Όλοι ξέρουμε πως προκειμένου να επιλυθούν αυτά τα προβλήματα, απαιτείται πρώτα απ' όλα πολιτική θέληση. Πιστεύω πως έχετε, δεδομένου πως είστε μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που εγγυώνται τα ανθρώπινα πρότυπα για την ιδιωτική ιδιοκτησία και τα δικαιώματα των μειονοτήτων. Δεν είναι ένα θέμα εάν είμαστε ή δεν είμαστε πρόθυμοι να λύσουμε τα ζητήματα αυτά. Αντ' αυτού, υποχρεωνόμαστε να τηρήσουμε αυστηρά τα διεθνή πρότυπα. Εγώ και εσείς δεν μπορούμε να αλλάξουμε την ιστορία και το παρελθόν. Αλλά με καλή θέληση, μπορούμε να διορθώσουμε πολλές αδικίες από το παρελθόν και βεβαίως εμείς μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα πολύ καλύτερο μέλλον για τους πολίτες μας.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]